Vila in stil parizian | Mantuleasa

Tip tranzactie De vanzare
1.850.000€

Una dintre frumusețile micului Paris, construită în perioada interbelică, într-o epocă cu rezonanțe magice despre bunăstare și fericire, a fost darul de nuntă al unui tată pentru fiica sa. O casă construită cu multă dragoste, cu atenție la detalii și respect pentru frumos prindea viață în fosta mahala Mântuleasa, la mică distanță de Parcul Izvorul Rece și Bulevardul Carol I. Mahalaua Mântuleasa lua ființă în perioada Brâncovenilor în afara orașului și avea să se dezvolte în jurul bisericii cu același nume, fiind încorporată în vatra oraşului în anul 1752. Personalități precum Mihai Eminescu, Mircea Eliade, Petre Țuțea, Panait Istrati sau Mircea Vulcănescu, au trăit și au creat în casele cu parfum parizian din celebra mahala.
Construită la finele anului 1927, cu o dispunere pe patru niveluri, casa a fost gândită pentru spații practice, generoase, care să beneficieze din plin de lumină naturală prin intermediul ferestrelor înalte. Stilul Neoclasic cu elemente armonizate predomină la exterior și se continuă cu eleganță la interior, cu frize florale pe pereți și scafe dantelate pe tavane.
Actualul proprietar, iubitor de frumos, s-a ocupat timp de trei ani de consolidare și restaurare totală, cu păstrarea tuturor elementelor originale, proces prin care această bijuterie arhitecturală a renăscut și a devenit mai mult decât un simplu spațiu de locuit.
Structura a fost decopertată și consolidată, au fost schimbate instalațiile sanitare și electrice, acoperișul a fost schimbat și dotat cu ferestre termopan cu rame din lemn stratificat, acționate cu telecomandă, ușile interioare și ferestrele au fost refăcute din lemn stratificat, pardoselile din băi și bucătărie au fost refăcute din ciment pictat, celelalte camere dispunând de parchet din stejar, au fost montate aparate split de aer condiționat, au fost adăugate două șeminee, unul pe gaze la parter și celălalt pe lemne la mansardă. Mai dispune și de o unitate de monitorizare și coordonare a conexiunilor pentru internet, telefon, sonorizare audio, avertizare la incendiu și supraveghere video.
Odată ce poarta din fier forjat se deschide și pășești înăuntru, ți se dezvăluie o curte intimă și cochetă, decorată cu trandafiri și hortensii, răcoroasă în zilele de vară și iluminată cu spoturi pe timp de noapte. În curte pot fi parcate aproximativ 3 autoturisme.
Farmecul și eleganța perioadei interbelice te așteaptă la mică distanță de centrul Capitalei, într-o casă plină de energie pozitivă, ce duce mai departe cu demnitate, parfumul vremurilor trecute.

Utilitati - Imbunatatiri

  • Dotări imobil
  • Interfon
  • Supraveghere video
  • Telecomandă poartă acces auto
  • Sistem încălzire
  • Calorifere
  • Centrală proprie

Pozitionare pe harta

Distribuie aceasta proprietate

facebook share google plus share linkedin share pinterest share
Luxury
Suna Solicita detalii