Zona Kiseleff este cunoscuta pentru aerul sau aristocrat, ce poarta cu usurinta pasii catre o frumusete fara de timp despre care se povestea ca ar fi caracteristica “Micului Paris”.
Proprietatea pe care va propunem sa o vizionati se afla exact in aceasta zona si imprumuta la interior din spiritul boem si aristocrat al Kiseleff-ului.
Satya Residence se desfasoara pe doua nivele, conectate de o scara interioara executata de un artist din Elvetia. Tema scarii este “copacul”, iar modul in care a fost realizata aduce cu gandul la feerica lume a spiritelor naturii.
Fiecare treapta, din stejar masiv, sta pe o frunza metalica, toate frunzele merg intr-o coloana care la partea superioara se termina cu o coroana a copacului, conceputa in practicalitatea unui cuier pentru haine.
Accesul in imobil se face printr-un hol deschis cu diningul, iar privirile sunt cu usurinta acaparate de frumusetea acestei scari interioare amintite in randurile de mai sus. Facil de aici puteti patrunde in hochparterul care, fara doua trepte, este, de fapt, etajul 1. Configuratia inedita acordata spatiului de zi cu dining, bucatarie in dreapta si living in stanga, decorat cu un mobilier din lemn masiv, aristocrat si cu insertii mediteraneene. Totul in aceasta zona a casei este o continua poezie. Totul isi are ordinea sa fara de timp, iar bunul gust primeaza in fiecare accesoriu ales sa personalizeze spatiul.
Vis-a-vis de living este o baie cu un dus, creata pe comanda, doua lavoare si toaleta.
Hochparterul are tavanele la 3,8m inaltime, iar in hol si dining arhitectul a desenat si executat un caroiaj din barne de lemn masiv, care urmeaza linia peretilor, suspendat in lanturi la fiecare colt. Complementar semineului care troneaza nestingherit in zona de dining, barnele de lemn accentueaza nostalgic arhitectura “boiereasca”, deopotriva nobila si umana, care creaza o prestanta distincta spatiului de locuit.
Livingul se bucura de dusumea din stejar latime de 19cm, grosime de 22mm si fazete- Germania. Aici este pozitionat un semineu, telecomandat electric, care pe langa imaginea placuta din punct de vedere estetic, incalzeste si ventileaza camera intr-un mod variabil.
Coborand pe “scara din pom” veti ajunge intr-un demisol foarte inalt si surprinzator de luminos, ferestrele de aici fiind de aceeasi dimensiune cu cele de la nivelul descris anterior.
Suntem intr-un family-room unde sub scara si-a gasit locul un birou de lucru ce ar putea fi extrem de apreciat de o persoana care iubeste linistea si intimitatea. Locul este gandit sa fie strict familial, cald si primitor, numai bun pentru lectura, filme, povesti si jocuri de masa.
Stanga – dreapta sunt doua dormitoare fiecare cu dresinguri mari.
Sub baia de sus este pozitionata o baie de dimensiuni similare care acomodeaza un dus creat pe comanda, o cada cu hidromasaj si un lavoar antic pe un blat din granit negru, regasit de jur imprejurul dusului si la pervazul ferestrei de deasupra cazii.
Faianta este strict acolo unde trebuie, pe tipic Nord American si are acelasi stil clasic in nuante de bej, cu placi decor, cu laturi egale de 10cm, cu frunze din loc in loc pentru a complimenta tematica generica a naturaletei aristocrate a casei. Peretii sunt vopsiti in aceeasi nuanta de bej clasic si accesorizati cu tablouri, oglinda ovala si lumanari.
La nivelul de jos, pardoselile sunt din acelasi lemn de stejar masiv, tip dusumea, ca si in livingul de sus. In baie este o gresie portelanata cu laturi egale de 33cm, de culoare bej si stil antichizat.
Toate ferestrele sunt dintr-o singura foaie cu deschdere de tip “tilt and turn” din aluminiu, cu feronerie speciala destinata unor ferestre nesegmentate cu foi de geam atat de mari.
Pentru bucatarie, bai si un dormitor de sub bucatarie, foile de geam sunt concepute de dimensiuni relative de 100/150cm. In dining-room, living, family-room si dormitorul de sub living foile de geam sunt de aproximativ 200/160cm. Indiferent de dimensiunile acestora, insa, toate ferestrele au obloane cu actionare manuala.
Usile, dusumeaua, treptele scarii si pervazele de la nivelul de jos sunt din stejar masiv executate la comanda si de culoare venghe – Germania.
In bucatarie s-a optat pentru un mobilier din stejar masiv si blaturi din granit de Brazilia. Back-splashul este din acelasi granit debitat, pe verticala, la grosimea de 1 cm.
Aparatura de bucatarie poarta sigla Miele si include espresorul incastrat profesional si sertarul cald.
In 2012 aceasta zona a casei a fost complet refacuta, iar 2015 a fost anul in care baia de sus a fost restaurata la zona de dus.
Incalzirea locuintei este cu centrala proprie ( Vaillant de 32kw -2015) pe baza de apa calda cu calorifere si sub pardoseli.
Intreaga cladire construita intre 1959-1961, a fost complet restaurata intre 2011 si 2013. S-a inlocuit structura din lemn a acoperisului, invelitoarea (tigla Tondach), jgheaburi, burlane (Lindab), saceak, cos de fum, fereastra acces tip velux.
Fatada casei a fost refacuta si ea, iar anveloparea intregului imobil a fost realizata din materiale Baumit-Austria. Sub izolatie s-a tras canal cablu pentru tot ceea ce inseamna cabluri si tevi pentru sistemul de climatizare.
Intrarea a fost, de asemenea restaurata si s-au aplicat polite din granit. Alte lucrari de restaurare si reamenajare au inclus toaletarea si structurarea arhitecturala a spatiului verde disponibil, montarea camerelor de supraveghere a curtii si strazii, restaurarea gardului si a portilor si amplasarea bordurilor de granit imprejurul casei.
Terasa din fata apartamentului este exclusiv in folosinta apartamentului.
Proprietatea are o suprafata construita de 211mp.
Structura de rezistenta este din beton si zidarie cu cadre si plansee din beton armat. In partea de jos izolatia este de tip (zidarie Americana – caramida, strat de are, caramida conferind o foarte mica pierdere de temperatura).
Locurile de parcare sunt in dreptul apartamentului si sub supervizare video continua. Din acest punct de vedere si din multe altele, Satya Residence este o locuinta inubliabila, solemna si primitoare in acelasi timp, deopotriva moderna si boema, sarmanta si promitatoare.
Utilitati - Imbunatatiri
- Dotări imobil
- Acoperiș
- Mobilat
- Mobilat lux
- Mobilat complet
- Sistem încălzire
- Centrală imobil
- Calorifere